Welke soorten voedsel je aan je Chinchillas kunt geven

Welke soorten voedsel je aan je Chinchilla’s kunt geven

Wat kun je eigenlijk allemaal aan je chinchilla geven?

Welke soorten voedsel je aan je chinchilla’s kunt geven, is eigenlijk heel erg afhankelijk van wat jij in huis hebt. Chinchilla’s zijn namelijk erg verschillend van smaak en sommige chinchilla’s lusten echt alles, terwijl andere weer heel kieskeurig zijn. Toch zijn er een aantal dingen die je altijd aan je chinchilla kunt geven en die er ook goed voor zijn.

Granen

Granen zijn erg belangrijk voor een chinchilla. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en vezels en zijn dus perfect om je chinchilla mee te voeden. Chinchilla’s kunnen alle soorten granen eten, maar er zijn wel een aantal granen die ze liever niet eten. Dit zijn de volgende granen:

  • Gerst
  • Mais
  • Boekweit
  • Haver
  • Rijst

Deze granen kun je dus wel aan je chinchilla geven, maar ze zijn niet per se nodig. Chinchilla’s kunnen deze granen prima verteren, maar ze zitten niet boordevol voedingsstoffen zoals de andere granen. Dit betekent dat je chinchilla’s ze dus niet per se nodig heeft.

Vitaminen

Vitaminen zijn ook belangrijk voor een chinchilla. Chinchilla’s kunnen vitaminen krijgen door het eten van fruit en groenten, maar er zijn ook speciale vitaminepreparaten voor chinchilla’s verkrijgbaar. Deze preparaten bevatten alle vitamines die je chinchilla nodig heeft en kun je dus gemakkelijk aan je chinchilla geven. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je chinchilla niet te veel vitamines krijgt, want dat kan schadelijk zijn.

Mineralen

Mineralen zijn net zo belangrijk voor een chinchilla als vitamines. Chinchilla’s kunnen mineralen krijgen door het eten van fruit en groenten, maar er zijn ook speciale mineralenpreparaten voor chinchilla’s verkrijgbaar. Deze preparaten bevatten alle mineralen die je chinchilla nodig heeft en kun je dus gemakkelijk aan je chinchilla geven. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je chinchilla niet te veel mineralen krijgt, want dat kan schadelijk zijn.

Water

Water is natuurlijk ook belangrijk voor een chinchilla. Chinchilla’s kunnen water krijgen door het eten van fruit en groenten, maar er zijn ook speciale waterflessen voor chinchilla’s verkrijgbaar. Deze flessen bevatten alle water dat je chinchilla nodig heeft en kun je dus gemakkelijk aan je chinchilla geven. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je chinchilla niet te veel water krijgt, want dat kan schadelijk zijn.

Fruit en groenten

Fruit en groenten zijn ook belangrijk voor een chinchilla. Chinchilla’s kunnen fruit en groenten krijgen door het eten van speciale fruit- en groentemixen, maar er zijn ook speciale fruit- en groentepreparaten voor chinchilla’s verkrijgbaar. Deze preparaten bevatten alle fruit en groenten die je chinchilla nodig heeft en kun je dus gemakkelijk aan je chinchilla geven. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je chinchilla niet te veel fruit en groenten krijgt, want dat kan schadelijk zijn.

Conclusie

Er zijn dus heel veel verschillende soorten voedsel die je aan je chinchilla kunt geven. Het is belangrijk om te weten welke voedingsstoffen je chinchilla nodig heeft en hoe je die aan je chinchilla kunt geven. Als je dat weet, kun je gemakkelijk een dieet samenstellen dat perfect is voor je chinchilla.

Lees ook