De geschiedenis van Chinchillas

De geschiedenis van Chinchilla’s

Chinchilla’s zijn kleine, sierlijke knaagdieren die afkomstig zijn uit de Andes in Zuid-Amerika. Chinchilla’s zijn intelligent en sociaal en kunnen tot 10 jaar oud worden. Chinchilla’s zijn erg schuw en kunnen moeilijk te temmen zijn.

Chinchilla’s zijn al sinds de oudheid bekend. De oude Peruanen noemden hen “chincha”, wat “dwerghond” betekent. De Spanjaarden die naar Zuid-Amerika kwamen, noemden hen “chinchilla”, wat “kleine vogel” betekent.

Chinchilla’s werden voor het eerst in Europa gezien door de Spaanse ontdekkingsreiziger Francisco Pizarro in 1532. Pizarro nam een aantal chinchilla’s mee naar Spanje, maar ze stierven allemaal tijdens de reis. Het duurde meer dan 200 jaar voordat er weer chinchilla’s in Europa waren.

In 1723, bracht een Spaanse koopman, Don Joaquin de Alzate, 12 chinchilla’s naar Madrid. De chinchilla’s werden een rage onder de Spaanse adel en werden al snel duur.

In de 19e eeuw werden er chinchilla’s naar Engeland en Amerika gebracht. In 1829 werd de eerste chinchilla in Amerika gezien door John James Audubon.

In de 20e eeuw werden chinchilla’s voor het eerst gedomesticeerd. Chinchilla’s werden gekruist met andere knaagdieren om hun vacht te verbeteren. In de jaren 1920 en 1930 werden er veel chinchilla’s gedood voor hun vacht. Het duurde niet lang voordat de chinchilla uitgestorven was in het wild.

In de jaren 1960 werden er een aantal chinchilla’s uit het wild naar Amerika en Europa gebracht. Deze chinchilla’s werden gebruikt om de populatie weer op te bouwen.

Tegenwoordig zijn er twee soorten chinchilla’s: de standaard chinchilla en de giant chinchilla. De giant chinchilla is ongeveer twee keer zo groot als de standaard chinchilla.

Chinchilla’s zijn erg schuw en kunnen moeilijk te temmen zijn. Chinchilla’s zijn ook erg kieskeurig over hun voedsel en hebben speciale voeding nodig. Chinchilla’s zijn niet geschikt voor iedereen.

Als je overweegt om een chinchilla te kopen, doe dan eerst goed onderzoek. Zorg ervoor dat je weet wat je aan het doen bent voordat je een chinchilla aanschaft.

Lees ook