Hoe je je Chinchillas kan verzorgen

Hoe je je Chinchilla’s kan verzorgen

Hoe je je Chinchilla’s kan verzorgen

Chinchilla’s zijn schattige, kleine knaagdieren die relatief eenvoudig te verzorgen zijn. In dit artikel leer je alles over hoe je je chinchilla gezond en gelukkig kan houden.

Voeding

Chinchilla’s zijn vegetariërs en hebben een dieet nodig dat rijk is aan vezels. Een goed chinchilla dieet bestaat voornamelijk uit hooi, groente en een klein beetje fruit. Er zijn speciale chinchilla voerpellets verkrijgbaar, maar let op dat je chinchilla niet te veel van deze eet omdat ze erg calorierijk zijn.

Water

Chinchilla’s hebben veel water nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat je chinchilla toegang heeft tot vers, schoon water. Er zijn speciale waterflesjes verkrijgbaar die je aan het hok kan hangen.

Kooi

Chinchilla’s zijn erg actieve dieren en hebben een ruime kooi nodig om in te leven. Zorg ervoor dat de kooi minimaal 1 meter bij 1 meter is. Het is ook belangrijk dat de kooi hoog genoeg is, zodat je chinchilla kan klimmen en springen.

Slaapplaats

Chinchilla’s slapen overdag en zijn ’s nachts actief. Zorg ervoor dat je chinchilla een rustige, veilige plek heeft om te slapen. Een goede slaapplaats is een houten nestkast of een kleine kartonnen doos.

Speelgoed

Chinchilla’s zijn erg nieuwsgierig en houden ervan om te spelen. Zorg ervoor dat je chinchilla toegang heeft tot verschillend soort speelgoed, zoals klimtouwen en kartonnen doosjes.

Borstelen

Chinchilla’s hebben een dikke, zachte vacht die regelmatig geborsteld moet worden. Borstel je chinchilla minimaal één keer per week met een zachte borstel.

Gezondheid

Chinchilla’s zijn over het algemeen gezonde dieren, maar er zijn een aantal aandoeningen waar ze vatbaar voor zijn. Let goed op je chinchilla en neem contact op met een dierenarts als je denkt dat er iets mis is.

Lees ook