Hoe je Chinchillas kunt verhuizen

Hoe je Chinchilla’s kunt verhuizen

Hoe je Chinchilla’s kunt verhuizen

Als je van plan bent om je chinchilla’s te verhuizen, is het belangrijk om ze goed voor te bereiden. Chinchilla’s zijn erg gevoelig voor stress en veranderingen in hun omgeving, dus het is belangrijk om alles zo rustig en soepel mogelijk te laten verlopen. Hieronder staan ​​een aantal tips om je chinchilla’s te helpen bij het verhuizen.

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je de nieuwe ruimte grondig schoonmaakt voordat je de chinchilla’s erin brengt. Haal alle meubels, kasten, dozen, enz. Uit de kamer en maak de vloer en muren schoon. Als je chinchilla’s in een kooi houdt, moet je de kooi ook grondig schoonmaken. Haal alle voedsel en water uit de kooi en was de kooi met een milde zeep en water.

Als je chinchilla’s in een hok houdt, moet je het hok ook grondig schoonmaken. Haal alle voedsel en water uit het hok en was het hok met een milde zeep en water. Als je hok een deur heeft, maak deze dan ook schoon. Zorg ervoor dat je de nieuwe ruimte grondig ventileert voordat je de chinchilla’s erin brengt.

Het verhuizen van de chinchilla’s

Als je chinchilla’s in een kooi houdt, moet je de kooi in de nieuwe ruimte zetten. Zorg ervoor dat de kooi op een rustige plek staat, ver weg van deuren, ramen en andere veranderingen in de omgeving. Als je chinchilla’s in een hok houdt, moet je het hok in de nieuwe ruimte zetten. Zorg ervoor dat het hok op een rustige plek staat, ver weg van deuren, ramen en andere veranderingen in de omgeving.

Laat de chinchilla’s een paar dagen wennen aan de nieuwe ruimte voordat je ze uit hun kooi of hok haalt. Als je ze uit hun kooi of hok haalt, moet je ervoor zorgen dat je een veilige plek hebt om ze te laten spelen. Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke objecten in de buurt zijn en zorg ervoor dat je toezicht houdt op de chinchilla’s terwijl ze spelen.

Na het verhuizen

Na het verhuizen moet je de chinchilla’s in de gaten houden voor eventuele tekenen van stress. Stress kan zich uiten in veranderingen in eetlust, gedrag, uiterlijk, etc. Als je een van deze tekenen ziet, neem dan contact op met je dierenarts. Meestal zullen de chinchilla’s zich snel aanpassen aan hun nieuwe omgeving en zullen ze weer terugkeren naar hun normale eet- en drinkgewoonten.

Lees ook