De voordelen van het houden van Chinchillas

De voordelen van het houden van Chinchilla’s

Wat zijn de voordelen van het houden van een chinchilla?

Chinchilla’s zijn schattige, kleine dieren die steeds populairder worden als huisdier. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het houden van een chinchilla? Wij zetten ze graag even voor je op een rijtje!

1. Chinchilla’s zijn schattig en gezellig

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste voordeel: chinchilla’s zijn schattig en gezellig. Ze zijn erg nieuwsgierig en kunnen dan ook heel wat entertainment bieden. Ook zijn ze erg aanhankelijk en kunnen een hechte band met je opbouwen.

2. Chinchilla’s zijn schoon

Chinchilla’s zijn erg schoon en verstoppen hun toiletgedrag. Daarnaast zijn ze ook erg hygiënisch en wassen zichzelf regelmatig met hun staart. Dit maakt ze ideaal voor mensen met allergieën of een fobie voor vieze dieren.

3. Chinchilla’s zijn intelligent

Chinchilla’s zijn erg intelligent en kunnen makkelijk geleerd worden om te gaan met mensen. Dit maakt ze ideaal als gezelschapsdier.

4. Chinchilla’s zijn lief

Chinchilla’s zijn erg lief en aanhankelijk. Ze kunnen een hechte band met je opbouwen en je gezelschap houden wanneer je dat nodig hebt.

5. Chinchilla’s zijn gezond

Chinchilla’s zijn erg gezond en hebben weinig last van ziektes. Dit komt doordat ze een sterk immuunsysteem hebben. Ook zijn ze niet gevoelig voor vlooien of andere parasieten.

Lees ook