Hoe je kanaries kunt verzorgen in de winter

Hoe je kanaries kunt verzorgen in de winter

Hoe kanaries kunt verzorgen in de winter

De winter is een moeilijke tijd voor kanaries. In de natuur worden ze aangevallen door roofdieren en ze moeten voortdurend vechten om te overleven. In gevangenschap hebben ze het makkelijker, maar toch moeten we ze goed verzorgen om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Hier zijn een paar tips voor het verzorgen van kanaries in de winter.

Eten en drinken

Kanaries zijn kleine vogels, dus ze hebben niet veel voedsel nodig. Een klein beetje voer per dag is voldoende. Geef ze voer dat rijk is aan vitamines en mineralen, zoals kanariepitten of -voer. Zorg er ook voor dat ze altijd vers water hebben. In de winter is het belangrijk dat het water niet bevroren is, dus controleer het regelmatig.

Kooi

Kanaries zijn gevoelige vogels, dus hun kooi moet schoon en comfortabel zijn. Zorg er voor dat de kooi niet in de directe zon staat en dat er voldoende luchtcirculatie is. Het is ook belangrijk dat de kooi niet te koud is, dus zet hem niet in de buurt van een raam of deur. Vul de kooi met slaapzakken of dekens om de vogels warm te houden.

Beweging

Kanaries zijn actieve vogels en hebben dagelijks beweging nodig. Zorg ervoor dat ze elke dag even uit hun kooi kunnen. Laat ze voorzichtig vliegen in een veilige ruimte, zodat ze niet tegen muren of meubels botsen. Als het weer te koud is om buiten te spelen, kun je ze ook binnen laten vliegen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om te bewegen, zodat ze niet in een hoek gedreven worden.

Extra verwarming

In de winter kan het ’s nachts erg koud worden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kooi warm blijft. Zet een kleine verwarming in de kooi, zodat de vogels niet in de kou hoeven te zitten. Zorg ervoor dat de verwarming niet te warm wordt, want dan kan het tegenovergestelde effect hebben en de vogels verbranden. Controleer de verwarming regelmatig om ervoor te zorgen dat alles goed werkt.

Extra aandacht

Kanaries zijn sociale vogels en hebben graag aandacht. In de winter is het extra belangrijk om ze te knuffelen en te aaien, zodat ze zich niet eenzaam voelen. Praat ook regelmatig tegen ze, zodat ze weten dat je er nog bent. Als je deze tips volgt, zullen je kanaries de winter goed doorstaan.

Lees ook