Hoe je kanaries de juiste hoeveelheid zonlicht kunt geven

Hoe je kanaries de juiste hoeveelheid zonlicht kunt geven

Hoe kanaries de juiste hoeveelheid zonlicht kunt geven

Kanaries zijn vogels die van warmte en zonlicht houden. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid krijgen. In dit artikel lees je hoe je dat kan doen.

Waarom is zonlicht belangrijk voor kanaries?

Kanaries zijn vogels die in de vrije natuur voorkomen in het zuidelijke deel van Europa. Daar is het vaak warm en zonnig. De vogels zijn dan ook aangepast aan die omstandigheden. In de wintermaanden is het in die streken echter ook koud en donker. Kanaries hebben dan extra zonlicht nodig om warm te blijven en om gezond te blijven. Zonlicht is dus belangrijk voor de vogels, zowel in de winter als in de zomer.

Hoeveel zonlicht hebben kanaries nodig?

In de natuur krijgen kanaries ongeveer 12 uur per dag zonlicht. In de winter is dat minder, maar in de zomer meer. In huis is het vaak niet mogelijk om de vogels zoveel zonlicht te geven. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel zonlicht de vogels minimaal nodig hebben. In de winter is dat ongeveer 4 uur per dag en in de zomer ongeveer 8 uur per dag. Als je de vogels meer zonlicht geeft, is dat niet erg, maar ze hebben in ieder geval minimaal die hoeveelheid nodig.

Waar moeten de kanaries zonlicht krijgen?

De vogels kunnen het beste zonlicht krijgen in een kamer waar veel ramen zitten. Het is niet erg als de ramen gekleurd zijn, maar het is wel beter als ze transparant zijn. Dat komt omdat de vogels het liefst zonlicht krijgen dat direct vanuit de zon komt. Als de ramen gekleurd zijn, wordt het zonlicht eerst gefilterd en is het minder sterk. Het is dus beter als de vogels direct zonlicht krijgen. Als je de vogels in een kamer zet waar weinig of geen zonlicht komt, is het belangrijk om een lamp te gebruiken die UV-licht uitstraalt. Dit soort lampen is verkrijgbaar in dierenwinkels.

Conclusie

Kanaries zijn vogels die van warmte en zonlicht houden. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid krijgen. In de wintermaanden is het belangrijk om de vogels minimaal 4 uur per dag zonlicht te geven. In de zomermaanden is het belangrijk om de vogels minimaal 8 uur per dag zonlicht te geven. Als je de vogels in een kamer zet waar weinig of geen zonlicht komt, is het belangrijk om een lamp te gebruiken die UV-licht uitstraalt.

Lees ook