Hoe je je kanarie leuke trucjes kunt leren

Hoe je je kanarie leuke trucjes kunt leren

Hoe je je kanarie leuke trucjes kan leren

Kanaries zijn intelligente dieren en je kan ze leuke trucjes laten doen door ze te belonen met hun favoriete voedsel. Hieronder staan enkele leuke trucjes die je je kanarie kan laten doen:

  • Laat je kanarie op je vinger balanceren
  • Laat je kanarie door een hula hoop springen
  • Laat je kanarie door een ring springen
  • Laat je kanarie een bal volgen
  • Laat je kanarie op je schouder klimmen

Om deze trucjes te leren, is het belangrijk dat je je kanarie eerst vertrouwd maakt met je en met je aanraking. Zorg ervoor dat je kanarie genoeg voedsel en water heeft en plaats je kanarie in een rustige kamer. Begin met het aanraken van je kanarie en geef hem of haar dan een lekker hapje als beloning. Wanneer je kanarie gewend is aan je aanraking, kun je beginnen met het aanleren van de trucjes.

Voor het balanceren op je vinger, houd je je vinger dicht bij het lichaam van je kanarie en wacht je tot hij of zij erop gaat zitten. Wanneer je kanarie op je vinger zit, geef je hem of haar dan een lekker hapje. Je kanarie zal steeds vaker op je vinger gaan zitten als hij of zij weet dat er een lekker hapje te halen is. Om door een hula hoop of door een ring te springen, plaats je de hula hoop of ring op de grond en lok je je kanarie ernaartoe met een lekker hapje. Wanneer je kanarie bij de hula hoop of ring is, geef je hem of haar dan het commando om te springen. Wanneer je kanarie dit trucje een paar keer heeft gedaan, kun je de hula hoop of ring steeds verder weghalen zodat je kanarie steeds verder moet springen. Voor het laten volgen van een bal, houd je de bal dicht bij het lichaam van je kanarie en rol je de bal vervolgens weg. Wanneer je kanarie achter de bal aan gaat, geef je hem of haar dan een lekker hapje. Wanneer je kanarie dit trucje een paar keer heeft gedaan, kun je de bal steeds verder wegrollen zodat je kanarie steeds verder moet lopen. Voor het laten klimmen op je schouder, houd je je schouder dicht bij het lichaam van je kanarie en wacht je tot hij of zij erop gaat zitten. Wanneer je kanarie op je schouder zit, geef je hem of haar dan een lekker hapje. Je kanarie zal steeds vaker op je schouder gaan zitten als hij of zij weet dat er een lekker hapje te halen is.

Als je kanarie deze trucjes eenmaal kan, kun je ze steeds verder uitbreiden door de hoeveelheid voedsel te verminderen of door de afstand tussen je en je kanarie te vergroten. Wanneer je kanarie deze trucjes goed beheerst, kun je ze laten zien aan je vrienden en familie en zullen ze zeker onder de indruk zijn!

Lees ook