Hoe je het beste een kanarie kunt kiezen

Hoe je het beste een kanarie kunt kiezen

Hoe je het beste een kanarie kunt kiezen

Een kanarie is een populaire huisdier en er zijn veel mensen die er een willen. Maar hoe kies je nou het beste een kanarie? Wat zijn de belangrijkste dingen waar je op moet letten? In dit artikel lees je alles over het kiezen van de perfecte kanarie.

Soorten kanaries

Er zijn verschillende soorten kanaries en je moet weten welke je het liefst wilt. De meest populaire kanaries zijn de glanskanaries, de fife kanaries en de border kanaries. Glanskanaries zijn kleiner dan de andere twee soorten en ze hebben een glanzende veer. Fife kanaries zijn groter en ze hebben een lange snavel. Border kanaries zijn de grootste soort en ze hebben een korte snavel. Alle drie de soorten zijn mooi, dus het komt echt aan op wat je persoonlijke voorkeur is.

Kleur

Kanaries komen in verschillende kleuren. De meeste mensen kiezen voor een witte of gele kanarie, maar er zijn ook kanaries in andere kleuren. Als je een bepaalde kleur wilt, moet je er rekening mee houden dat sommige kleuren zeldzamer zijn dan andere. Dit betekent dat ze vaak duurder zijn. Als je niet bepaald bent op kleur, is het verstandig om gewoon voor een witte of gele kanarie te gaan, want dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Geslacht

Als je een kanarie wilt die gaat zingen, is het verstandig om een ​​mannetje te kiezen. Vrouwtjes kunnen ook zingen, maar het zal niet zo mooi zijn als het zingen van een mannetje. Bovendien is het niet erg als een mannetje niet zingt, want het is nog steeds een leuk huisdier. Als je niet bepaald bent op het geslacht, is het verstandig om een ​​vrouwtje te kiezen, want die zijn vaak goedkoper.

Leeftijd

Als je een kanarie wilt die snel gaat zingen, is het verstandig om een ​​jong kanarie te kiezen. Jongen zijn meestal beter in het zingen dan ouderen. Bovendien zijn ze vaak goedkoper. Als je niet bepaald bent op leeftijd, is het verstandig om een ​​jong kanarie te kiezen, want die zijn vaak goedkoper.

Conclusie

Als je een kanarie wilt kiezen, is het belangrijk om te weten welke soort je wilt, welke kleur je wilt en of je een mannetje of vrouwtje wilt. Het is ook verstandig om te weten hoe oud het kanarie moet zijn. Als je allemaal overweegt, weet je zeker dat je de perfecte kanarie voor jou kiest!

Lees ook