Hoe je een dwergpapegaai trainen

Hoe je een dwergpapegaai trainen

Hoe je een dwergpapegaai trainen

Een dwergpapegaai is een klein, intelligent en sociale vogel. Het is belangrijk om een dwergpapegaai te trainen, zodat het tam blijft en niet terugverlangt naar het wild. Een getrainde dwergpapegaai is ook makkelijker te houden in een huis.

Waarom is het trainen van een dwergpapegaai belangrijk?

Een dwergpapegaai moet getraind worden om tam te blijven. Als je een dwergpapegaai niet traint, kan het agressief worden en zich gaan vervelen. Een getrainde dwergpapegaai is rustiger en makkelijker te houden in een huis.

Hoe begin je met het trainen van een dwergpapegaai?

Om een dwergpapegaai te trainen, is het belangrijk dat je een aantal dingen in acht neemt. Zo moet je de trainingen kort houden, moet je de dwergpapegaai belonen als het iets goed doet en moet je consistent zijn in de training.

Wat moet je doen tijdens de training?

Er zijn een aantal dingen die je tijdens de training kunt doen met een dwergpapegaai. Zo kun je de dwergpapegaai leren om op je vinger te komen zitten, om te komen als je hem roept en om te praten.

Hoe lang duurt het voordat een dwergpapegaai getraind is?

Het duurt ongeveer twee tot drie maanden voordat een dwergpapegaai getraind is. Dit is afhankelijk van hoe vaak je de dwergpapegaai traint en hoe snel het leert.

Moet je een dwergpapegaai altijd blijven trainen?

Nee, je hoeft een dwergpapegaai niet altijd te blijven trainen. Als het eenmaal getraind is, is het niet nodig om de trainingen voort te zetten. Wel is het belangrijk om de dwergpapegaai af en toe te laten oefenen, zodat het de trucs niet vergeet.

Lees ook