7 tips voor het verzorgen van kanaries

7 tips voor het verzorgen van kanaries

7 tips voor het verzorgen van kanaries

Kanaries zijn kleine, levendige vogels die gemakkelijk in huis te houden zijn. Als je er een paar in huis wilt halen, moet je echter wel weten hoe je ze moet verzorgen. In dit artikel geven we je dan ook 7 tips voor het verzorgen van kanaries.

Allereerst is het belangrijk dat je een goede kooi uitzoekt. Koop bijvoorbeeld een kooi die voorzien is van een vergrendelingssysteem, zodat je kanaries niet ontsnappen. Zorg er ook voor dat de kooi niet te klein is, want dan kunnen de vogels zich niet goed bewegen. Een kooi van minimaal 60x60x60cm is aan te raden.

Verder is het belangrijk dat je de kooi op een rustige plek in huis zet. Zet de kooi bijvoorbeeld niet in de buurt van een tv of radio, want dat kan de vogels storen. Ook is het aan te raden om de kooi niet in direct zonlicht te zetten, want dat kan de vogels oververhitten.

In de kooi moet je ook voldoende voeding en water voor de vogels aanbrengen. Kanaries eten voornamelijk zaad, maar je kunt ze ook wat groente en fruit geven. Zorg er wel voor dat je het voedsel vers houdt en dat er geen schimmel op zit. Ook het water moet regelmatig ververst worden.

Verder is het belangrijk dat je de kooi regelmatig schoonmaakt. Kanaries zijn namelijk erg schoonheidsbewuste vogels en houden er niet van om in een vieze kooi te zitten. Zorg er dus voor dat je de kooi minimaal 1 keer per week schoonmaakt. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel en spoel de kooi goed na.

Om de vogels gezond te houden, is het ook belangrijk dat je ze regelmatig laat checken door een dierenarts. Kanaries zijn namelijk vatbaar voor bepaalde ziektes, zoals de vogelpest. Laat de vogels dus minimaal 1 keer per jaar nakijken door een dierenarts.

Als je deze 7 tips opvolgt, zullen je kanaries het goed doen en zullen ze gezond blijven. Kanaries zijn namelijk erg gevoelige vogels, dus het is belangrijk dat je goed voor ze zorgt.

Lees ook