Gouramis 101 Een complete gids voor het houden van deze prachtige vissen

Gourami’s 101: Een complete gids voor het houden van deze prachtige vissen

Gourami’s 101: Een complete gids voor het houden van deze prachtige vissen

Gouramis zijn een van de meest populaire vissen onder aquaria bezitters. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en komen in een aantal prachtige kleuren. In deze gids leer je alles over het houden van gouramis, van het kiezen van de juiste soort tot het verzorgen van je vissen.

Soorten gouramis

Er zijn ongeveer 80 verschillende soorten gouramis, maar de meest populaire soorten onder aquaria bezitters zijn de Trichogaster trichopterus (bitter gourami), Trichogaster leeri (golden gourami), en Trichogaster microlepis (dwarf gourami). Bitter gouramis zijn de grootste van de drie, met een maximumlengte van ongeveer 20 cm. Golden gouramis zijn iets kleiner, met een maximumlengte van ongeveer 15 cm. Dwarf gouramis zijn de kleinste van de drie, met een maximumlengte van ongeveer 10 cm.

Hoe gouramis te kiezen

Wanneer je gouramis gaat kopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezonde vissen kiest. Kijk of de vissen een heldere, glanzende voorhuid hebben. De vinnen moeten intact zijn en de vissen moeten soepel zwemmen. Vermijd vissen met beschadigde vinnen of vissen die moeite hebben met zwemmen.

Hoe te verzorgen voor je gouramis

Gouramis zijn gemakkelijk te verzorgen vissen, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Water

Gouramis zijn niet kieskeurig met betrekking tot waterkwaliteit, maar het is belangrijk om het water schoon te houden. Zorg ervoor dat je het water regelmatig ververst en een goede filter hebt.

Voeding

Gouramis zijn alleseter en eten zowel plantaardig materiaal als kleine dieren. Je kunt ze voeden met gewone vissenvoer, of je kunt ze zelf voeden met bladgroenten en kleine insecten.

Onderhoud

Gouramis zijn vrij schoon vissen en hebben niet veel onderhoud nodig. Zorg ervoor dat je het water schoon houdt en de vissen regelmatig voedt.

Lees ook