Goudzeelt voeding Wat te voeren en hoe vaak in je vijver

Goudzeelt voeding: Wat te voeren en hoe vaak in je vijver?

Goudzeelt voeding: Wat te voeren en hoe vaak in je vijver?

Wanneer je een goudzeelt hebt, wil je natuurlijk weten wat het beste voer voor ze is en hoe vaak je ze moet voeren. In dit artikel lees je alles over de voeding van goudzeeltjes en geef ik je tips over hoe je ze het best kunt voeden.

Wat is het beste voer voor goudzeeltjes?

Goudzeeltjes zijn omnivoren, dus ze eten zowel plantaardig voedsel als dierlijk voedsel. Het beste voer voor goudzeeltjes is een voer dat een goede balans heeft tussen deze twee voedselsoorten. Een goed voer voor goudzeeltjes bevat onder andere:

  • Plantaardig voedsel: Algen, zeedieren, krill, garnalen, kikkers, wormen, larven
  • Dierlijk voedsel: Vissen, kreeftjes, schaaldieren, insecten

Het is belangrijk om je goudzeeltjes een gevarieerd dieet te geven, zodat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je goudzeeltjes een gevarieerd dieet krijgen, is door ze verschillende soorten voer te geven. Je kunt bijvoorbeeld een keer per week een beetje vissenvoer geven, en de rest van de week kunnen ze algen en ander plantaardig voedsel eten.

Hoe vaak moet je goudzeeltjes voeren?

Hoe vaak je je goudzeeltjes moet voeren, hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte van je vijver, het aantal goudzeeltjes dat je hebt en hoeveel andere vissen er in je vijver zwemmen. Een algemene regel is dat je je goudzeeltjes elke dag een kleine hoeveelheid voer moet geven. Dit voorkomt dat ze te veel eten en mogelijk ziek worden. Als je goudzeeltjes echter in een vijver zwemmen met veel andere vissen, is het aan te raden om ze twee tot drie keer per week te voeren, zodat er voldoende voedsel voor iedereen is.

Conclusie

Als je een goudzeelt in je vijver hebt, is het belangrijk om te weten wat het beste voer voor ze is en hoe vaak je ze moet voeren. Goudzeeltjes zijn omnivoren en hebben dus een gevarieerd dieet nodig. Een goed voer voor goudzeeltjes bevat onder andere plantaardig en dierlijk voedsel. Je goudzeeltjes moet je elke dag een kleine hoeveelheid voer geven. Als je goudzeeltjes in een vijver zwemmen met veel andere vissen, is het aan te raden om ze twee tot drie keer per week te voeren.

Lees ook