Goudvisonderhoud wat je moet weten

Goudvisonderhoud: wat je moet weten

Goudvisonderhoud: wat je moet weten

Als je een goudvis in huis wilt halen, moet je eerst goed nadenken over het onderhoud. Een goudvis is namelijk niet zo makkelijk te houden als je denkt. In dit artikel geven we je dan ook graag wat tips mee over het onderhoud van je goudvis.

Het water

Goudvissen zijn vissen die in warme wateren leven. Dit betekent dat het water in je aquarium niet te koud mag zijn. Een temperatuur van ongeveer 25 graden is perfect. Het is belangrijk dat je het water in je aquarium regelmatig ververs, ongeveer 1 keer per week. Dit doe je door een deel van het water weg te gooien en nieuw water toe te voegen. Let wel op dat het nieuwe water ongeveer even warm is als het water in het aquarium, anders kan dit schadelijk zijn voor de vissen.

De voeding

Goudvissen zijn omnivoren, dit betekent dat ze zowel plantaardige als dierlijke voeding eten. Het is belangrijk dat je goudvissen een gevarieerde voeding geven, zodat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Een aantal keer per week een lepeltje voer is voldoende. Let wel op dat je niet te veel voert, want dan kan het water in het aquarium vervuild raken.

De bodem

De bodem van het aquarium is minstens zo belangrijk als het water en de voeding. De bodem is namelijk de plek waar de vissen hun voedsel vinden. Een goede bodem is dan ook belangrijk voor een gezonde goudvis. Zorg ervoor dat de bodem van het aquarium niet te hard is, want daar kunnen de vissen last van krijgen. Ook is het belangrijk dat de bodem van het aquarium niet te glad is, want dan kan het voedsel wegglijden en is het moeilijker voor de vissen om het te vinden.

De planten

Planten in het aquarium zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook goed voor de vissen. Planten zuiveren het water en zorgen ervoor dat er meer zuurstof in het water komt. Dit is belangrijk voor de vissen, want zuurstof is nodig voor de stofwisseling. Zorg ervoor dat je niet te veel planten in het aquarium plaatst, want dan kan het water te vervuild raken.

Conclusie

Als je een goudvis in huis wilt halen, moet je goed nadenken over het onderhoud. Goudvissen zijn namelijk niet zo makkelijk te houden als je denkt. In dit artikel hebben we je wat tips gegeven over het onderhoud van je goudvis. Als je deze tips opvolgt, zal je goudvis het zeker goed doen in zijn nieuwe huis.

Lees ook