Een beginnersgids voor het houden van guppys in je aquarium

Een beginnersgids voor het houden van guppy’s in je aquarium

Een aquarium is een geweldige manier om je eigen tropische paradijs in huis te creëren. Guppy’s zijn een populaire keuze onder aquariumvissen, vanwege hun mooie kleuren en vriendelijke natuur. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over het houden van guppy’s in je aquarium.

Guppy’s zijn inwijders van Zuid-Amerika en komen voor in verschillende kleuren, maten en vormen. Ze zijn een populaire keuze onder aquariumvissen, vanwege hun mooie kleuren en vriendelijke natuur. Guppy’s zijn echte sociale vissen en hebben een groep van minimaal 10 vissen nodig om gelukkig te zijn. Guppy’s zijn niet veeleisend en kunnen in een groot aantal verschillende aquaria worden gehouden.

Guppy’s zijn vooral actief in de ochtend en avonduren en zullen zich gedurende de dag rusten. Guppy’s zijn omnivoren en eten zowel plantaardig materiaal als kleine ongewervelde dieren. Guppy’s zijn niet veeleisend en kunnen in een groot aantal verschillende aquaria worden gehouden. Een goede vuistregel is een aquarium van 10 liter per guppy.

Guppy’s zijn gevoelige vissen en hebben een aantal speciale eisen. Guppy’s hebben een temperatuur van 24-28 graden Celsius nodig om gelukkig te zijn. Guppy’s zijn ook gevoelig voor chloor en andere chemicaliën die in het water kunnen worden aangetroffen. Guppy’s hebben een goede filtratie en waterverversing nodig om gezond te blijven.

Guppy’s zijn sociale vissen en hebben een groep van minimaal 10 vissen nodig om gelukkig te zijn. Guppy’s zijn niet agressief en kunnen met andere vissen worden gehouden. Guppy’s zijn geslachtsrijp vanaf 3 maanden oud en kunnen tot wel 100 jongen per keer produceren. Guppy’s zijn niet bekend om hun broedzorg en zullen hun jongen niet beschermen.

Guppy’s zijn een populaire keuze onder aquariumvissen, vanwege hun mooie kleuren en vriendelijke natuur. Guppy’s zijn echte sociale vissen en hebben een groep van minimaal 10 vissen nodig om gelukkig te zijn. Guppy’s zijn niet veeleisend en kunnen in een groot aantal verschillende aquaria worden gehouden.

Lees ook