De ultieme gids voor het verzorgen van neon tetras

De ultieme gids voor het verzorgen van neon tetra’s

Wat zijn Neon Tetra’s?

Neon tetra’s zijn kleine, heldergekleurde vissen die afkomstig zijn uit de Amazoneregenwouden in Zuid-Amerika. Ze zijn een van de meest populaire aquariumvissen en worden gehouden in aquaria over de hele wereld. Neon tetra’s zijn een sociale soort en doen het het beste wanneer ze in groepen van minimaal zes worden gehouden.

Hoe te verzorgen van Neon Tetra’s

Aquarium

Neon tetra’s zijn kleine vissen, dus je hoeft niet veel ruimte in je aquarium voor hen. Een aquarium van 20 liter is groot genoeg voor een kleine groep van neon tetra’s. Neon tetra’s zijn gevoelig voor watervervuiling, dus het is belangrijk om een goed werkende filter in je aquarium te hebben.

Voeding

Neon tetra’s zijn omnivoren en eten zowel plantaardig materiaal als kleine dieren. In het wild voeden ze zich met alles wat ze kunnen vinden, maar in het aquarium moet je ze een gebalanceerde voeding geven. Er zijn veel verschillende soorten voeding verkrijgbaar voor neon tetra’s, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen om de beste voeding voor je vis te vinden.

Temperatuur

Neon tetra’s komen uit het warme klimaat van Zuid-Amerika en hebben een watertemperatuur nodig van ongeveer 24 graden Celsius. Als je aquarium in een koele kamer staat, zal je een aquariumverwarmer nodig hebben om ervoor te zorgen dat het water warm genoeg is voor je vissen.

Verzorging

Neon tetra’s zijn relatief eenvoudige vissen om voor te zorgen en hebben geen speciale verzorging nodig. Ze zullen af en toe een bad nodig hebben in een schoon aquarium om ervoor te zorgen dat ze niet te veel vuil opbouwen. Neon tetra’s zijn gevoelig voor ziektes, dus het is belangrijk om een close eye op hen te houden en ze regelmatig te laten checken door een dierenarts.

Lees ook