Alles wat je moet weten over het houden van Koi in je vijver

Alles wat je moet weten over het houden van Koi in je vijver

Koi in je vijver

Koi zijn prachtige vissen die je in je vijver kunt houden. Koi zijn echte aanwinsten voor je tuin en voor je vijver. Koi zijn kleurrijke vissen en kunnen tot wel 90 cm lang worden. Koi zijn niet moeilijk te houden, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Koi zijn vooral actief in de zomer en minder in de winter. In de winter moeten ze binnen in een kas of een aquarium gehouden worden. Koi zijn sociale vissen en hebben daarom gezelschap nodig. Koi kunnen samen met andere vissen in een vijver gehouden worden, maar je moet wel rekening houden met de grootte van de vissen. Koi kunnen namelijk erg groot worden en daarom is het belangrijk om vissen te kiezen die qua grootte niet veel verschillen. Koi zijn niet agressief, maar kunnen wel onderling ruzie maken over voedsel of over een plek in de vijver.

Koi voeden is niet moeilijk. Koi eten voornamelijk plantaardig voedsel, maar kunnen ook insecten en kleine vissen eten. Het is belangrijk om goed voedsel te geven dat rijk is aan voedingsstoffen. Er zijn speciale voeders voor koi verkrijgbaar bij dierenzaken of tuincentra. Je kunt koi ook zelf voeden met groenten en fruit. Koi zijn dol op wortelen, sla, komkommers en appels. Het is belangrijk om koi regelmatig te voeden, maar niet te veel. Koi kunnen namelijk gebeten worden door wormen en andere parasieten als ze te veel voedsel krijgen. Koi moeten minimaal 2 keer per dag gevoerd worden.

Koi kunnen in alle soorten vijvers gehouden worden. Koi vissen zijn namelijk niet kieskeurig en kunnen in kleine en grote vijvers gehouden worden. Koi vissen hebben wel een aantal eisen waar je rekening mee moet houden. Koi vissen hebben bijvoorbeeld een minimumtemperatuur van 15 graden Celsius nodig. Daarom is het belangrijk om je vijver goed te isoleren in de winter. Koi vissen kunnen ook in kunststof vijvers gehouden worden, maar je moet wel rekening houden met de afmetingen van de vijver. Een kunststof vijver moet minimaal 1,5 meter diep zijn.

Koi zijn makkelijke vissen om te houden, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Koi vissen zijn bijvoorbeeld gevoelig voor ziektes en parasieten. Daarom is het belangrijk om je vijver goed schoon te houden. Koi vissen kunnen ook gebeten worden door andere vissen, dus het is belangrijk om vissen te kiezen die qua grootte niet veel verschillen. Koi vissen zijn niet agressief, maar kunnen wel onderling ruzie maken over voedsel of over een plek in de vijver.

Lees ook