Hoe creeer je de juiste huisvesting en omgeving voor je krokodilhagedis als huisdier

Hoe creëer je de juiste huisvesting en omgeving voor je krokodilhagedis als huisdier

Hoe creëer je de juiste huisvesting en omgeving voor je krokodilhagedis als huisdier?

Een krokodilhagedis is een uniek huisdier en heeft unieke huisvesting- en omgevingsbehoeften. In dit artikel leer je alles over hoe je de perfecte huisvesting en omgeving kunt maken voor je krokodilhagedis.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een krokodilhagedis?

Allereerst moet je erop letten dat je krokodilhagedis gezond is. Koop je hagedis bij een erkende fokker of dierenwinkel en laat de hagedis door een dierenarts controleren.

De perfecte huisvesting voor je krokodilhagedis

De perfecte huisvesting voor je krokodilhagedis is een terrarium dat groot genoeg is. Een goede rule of thumb is dat het terrarium ongeveer twee keer zo breed moet zijn als de lengte van je hagedis. Het terrarium moet ook een goede ventilatie hebben.

De juiste temperatuur en luchtvochtigheid

Krokodilhagedissen zijn tropische dieren en hebben een warm en vochtig klimaat nodig. Het terrarium moet dan ook geheel worden afgesloten met een glazen deksel om de vochtigheid te behouden. De temperatuur in het terrarium moet tussen de 25 en 30 graden Celsius liggen.

De juiste verlichting

Krokodilhagedissen hebben speciale UV-verlichting nodig. UV-B-straling is nodig voor de calciumopname en het voorkomen van botziekte. Zorg ervoor dat het terrarium voldoende verlicht is met een UV-B-lamp.

De juiste bodembedekking

De bodembedekking in het terrarium moet gemaakt zijn van kiezelstenen of houtkrullen. Dit is belangrijk omdat krokodilhagedissen hun huid moeten kunnen schuren om te voorkomen dat hun huid gaat jeuken.

De juiste voeding

Krokodilhagedissen zijn carnivoren en hebben vlees nodig. Het dieet van je hagedis moet bestaan uit verschillende soorten vlees, zoals kippenvlees, rundvlees of varkensvlees. Het vlees kan rauw of gekookt worden gegeven. Het is ook belangrijk om je hagedis vitamines en mineralen te geven. Dit kan door het vlees te weken in een vitamine- en mineralenoplossing.

Extra aandacht

Krokodilhagedissen zijn sociale dieren en hebben extra aandacht nodig. Het is daarom belangrijk om je hagedis regelmatig te aaien en te knuffelen.

Conclusie

Een krokodilhagedis is een uniek huisdier met unieke huisvesting- en omgevingsbehoeften. In dit artikel heb je geleerd hoe je de perfecte huisvesting en omgeving kunt maken voor je krokodilhagedis.

Lees ook