De meest voorkomende ziektes bij Ratten

De meest voorkomende ziektes bij Ratten

De meest voorkomende ziektes bij Ratten
Ratten zijn zeer aanhankelijke dieren en kunnen zich makkelijk aanpassen aan verschillende leefomstandigheden. Ze zijn echter ook vatbaar voor een aantal ziektes, die soms fataal kunnen zijn. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende ziektes bij ratten.

Mycoplasma

Mycoplasma is een bacterie die voornamelijk de luchtwegen aantast. De ziekte komt het meeste voor bij jonge dieren en kan leiden tot longontsteking. De symptomen van mycoplasma zijn onder andere koorts, verminderde eetlust, moeheid en ademhalingsproblemen.

Hantavirus

Hantavirus is een virus dat wordt overgedragen door ratten. De ziekte kan ernstige gevolgen hebben, zoals longontsteking en nierfalen. De symptomen van hantavirus zijn onder andere koorts, hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid en braken.

Salmonella

Salmonella is een bacterie die voornamelijk via contact met rattenuitwerpselen wordt overgedragen. De ziekte kan ernstige diarree en buikpijn veroorzaken. De symptomen van salmonella zijn onder andere koorts, diarree, misselijkheid en buikpijn.

Weil’s Disease

Weil’s disease is een infectieziekte die wordt overgedragen door contact met water of uitwerpselen van besmette ratten. De ziekte kan ernstige gevolgen hebben, zoals longontsteking en nierfalen. De symptomen van Weil’s disease zijn onder andere koorts, hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid en braken.

Rattengift

Rattengift is een vergif dat wordt gebruikt om ratten te bestrijden. Het vergif kan ernstige vergiftiging veroorzaken bij mensen en dieren. De symptomen van rattengiftvergiftiging zijn onder andere braken, diarree, koorts, spierpijn en ademhalingsproblemen.

Lees ook