Hoe u een Konijn als Huisdier Kunt Houden

Hoe je een konijn als huisdier kunt houden

Hoe je een konijn als huisdier kunt houden
Een konijn is een leuke en aanhankelijke huisdier. Als je erover nadenkt om een konijn aan te schaffen, moet je er echter wel rekening mee houden dat het een zorgbehoevend dier is. In dit artikel lees je alles over hoe je een konijn kunt houden, van het opzetten van de hok tot aan de verzorging.

Het hok

Een konijn heeft een stevig hok nodig waarin het zich kan verstoppen en rusten. Het hok moet groot genoeg zijn voor het konijn om in rond te kunnen lopen en moet ook hoog genoeg zijn, zodat het konijn niet steeds hoeft te bukken. Een goede afmeting voor een hok is 80x50x50 cm.

Voeding

Een konijn heeft een speciaal dieet nodig dat vooral bestaat uit groente en hooi. Konijnen zijn namelijk graag bezig met het kauwen en het hooi is daar perfect voor. Geef je konijn dagelijks ongeveer 100 gram groente en een handje hooi. Daarnaast heeft het konijn ook wat konijnenvoer nodig dat je in de dierenwinkel kunt kopen.

Verzorging

Een konijn moet regelmatig geborsteld worden, vooral als het een langharige soort is. Je kunt het beste een speciale konijnenborstel gebruiken. Ook moet het konijn regelmatig nagels laten knippen. Dit kan je het beste door een dierenarts laten doen.

Uitlaat

Een konijn moet dagelijks uitgelaten worden. Hiervoor is het handig om een ren te maken of een konijnenhok met een uitlaat te kopen. Zorg ervoor dat de uitlaat groot genoeg is voor het konijn om in rond te kunnen lopen.

Aandacht

Een konijn is een social dier en heeft daarom dagelijks aandacht nodig. Zorg ervoor dat je dagelijks even met het konijn gaat spelen en knuffelen. Als je konijn niet genoeg aandacht krijgt, kan het gaan vervelen en ziek worden.

Lees ook