Hoe je je kat kunt trainen om op commando te komen

Hoe je je kat kunt trainen om op commando te komen

Hoe je je kat kunt trainen om op commando te komen

Het is mogelijk je kat te trainen om op commando te komen, maar het is niet makkelijk. Het kost veel geduld en doorzettingsvermogen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je kat te helpen bij het leren van dit commando:

  • Zorg ervoor dat je kat genoeg aandacht krijgt. Het is belangrijk dat je kat weet dat je er voor hem of haar bent. Geef je kat dan ook regelmatig aandacht en spelen. Dit zal je kat helpen bij het vertrouwen in je.
  • Wees consequent. Als je kat iets goed doet, beloon hem of haar dan altijd. Op deze manier weet je kat dat hij of zij iets goed heeft gedaan. Als je kat iets fout doet, corrigeer hem of haar dan ook meteen.
  • Zorg ervoor dat je kat niet afgeleid wordt. Het is belangrijk dat je kat zich kan concentreren op wat je hem of haar aan het leren bent. Zorg ervoor dat er geen andere dingen zijn die je kat af kunnen leiden, zoals andere dieren of mensen.
  • Wees geduldig. Het kan even duren voordat je kat het commando echt goed beheerst. Blijf dit oefenen met je kat totdat hij of zij het echt goed kan. Op deze manier zal je kat het commando echt leren en onthouden.

Als je deze dingen doet, zal je kat het commando op commando leren. Het is echter belangrijk om te blijven oefenen met je kat, zodat hij of zij het niet vergeet.

Lees ook