10 manieren om je huiskat te verwennen

10 manieren om je huiskat te verwennen

10 manieren om je huiskat te verwennen

Een huiskat is een geweldige aanvulling op je gezin. Ze zijn aanhankelijk, lief en ontzettend schattig. Helaas zijn ze ook erg kieskeurig als het gaat om verwennerij. Daarom hebben we 10 manieren op een rijtje gezet om je huiskat te verwennen, zodat hij of zij zich écht thuis voelt.

1. Zorg voor een rustige plek

Katten zijn erg gevoelig voor stress. Daarom is het belangrijk dat ze een rustige plek hebben waar ze zich kunnen terugtrekken. Zorg ervoor dat deze plek niet in de buurt van de voordeur of het raam ligt, zodat ze niet last hebben van voorbijgangers of tocht. Een mand, krabpaal of bedje met een dekentje is perfect.

2. Laat ze genieten van de zon

Katten houden ervan om in de zon te liggen. Zorg ervoor dat er in huis een plek is waar je huiskat de zon kan vangen. Een raambank is hier perfect voor. Let wel op dat het niet te warm wordt, want katten kunnen oververhit raken.

3. Geef ze voldoende aandacht

Katten zijn aasdieren en houden ervan om te jagen. Zorg ervoor dat je huiskat genoeg aandacht krijgt door regelmatig met hem of haar te spelen. Gebruik een speeltje dat je achter je rug houdt, zodat je huiskat je kan achtervolgen. Laat het speeltje af en toe vallen, zodat je huiskat zich kan ophitsen.

4. Zorg voor een kattenbak

Katten zijn erg schoon en willen niet in een vieze kattenbak zitten. Zorg ervoor dat je de kattenbak regelmatig schoonmaakt en vervang de kattenbakvulling wanneer deze op is. Er zijn speciale kattenbakvullingen voor katten met een gevoelige maag, dus let hierop bij het kiezen van een product.

5. Geef ze iets om te krabben

Katten hebben nagels die continu groeien. Daarom is het belangrijk dat ze iets hebben om op te krabben, zodat hun nagels niet te lang worden. Een krabpaal is hier perfect voor. Zorg ervoor dat de krabpaal stevig genoeg is, zodat je huiskat zich er niet overheen kan werpen.

6. Geef ze iets om te eten

Katten zijn erg kieskeurig als het gaat om eten. Zorg ervoor dat je huiskat een smakelijke maaltijd krijgt door hem of haar te voeden met kattenvoer van goede kwaliteit. Er zijn speciale voedingsproducten voor katten met een gevoelige maag, dus let hierop bij het kiezen van een product.

7. Geef ze iets om te drinken

Katten zijn dol op water en hebben dagelijks veel water nodig. Zorg ervoor dat je huiskat altijd toegang heeft tot vers water. Een kattenbak met een waterreservoir is hier perfect voor. Let wel op dat het water niet te koud is, want katten kunnen last krijgen van koudwater.

8. Maak je huis katvriendelijk

Katten zijn erg nieuwsgierig en willen alles in huis eens uitproberen. Zorg ervoor dat je huis katvriendelijk is door gevaarlijke stoffen buiten bereik van je huiskat te houden. Bewaar bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en medicijnen op een plek waar je huiskat er niet bij kan.

9. Zorg voor een rustige slaapplek

Katten zijn erg gevoelig voor stress. Daarom is het belangrijk dat ze een rustige slaapplek hebben waar ze zich kunnen terugtrekken. Zorg ervoor dat deze plek niet in de buurt van de voordeur of het raam ligt, zodat ze niet last hebben van voorbijgangers of tocht. Een mand, krabpaal of bedje met een dekentje is perfect.

10. Zorg voor een katvriendelijke tuin

Katten houden ervan om naar buiten te gaan, maar het is belangrijk dat je tuin katvriendelijk is. Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke planten in je tuin staan en maak een plekje voor je huiskat om in te graven. Een kattenbak met een grondreservoir is hier perfect voor.

Lees ook