Wat zijn de 7 meest voorkomende misvattingen over honden

Wat zijn de 7 meest voorkomende misvattingen over honden

Wat zijn de 7 meest voorkomende misvattingen over honden?

Honden zijn misschien wel de meest populaire huisdieren ter wereld, maar dat betekent niet dat iedereen alles weet over ze. Er zijn nog steeds veel misvattingen over honden in omloop. In dit artikel lees je de 7 meest voorkomende misvattingen over honden, en de feiten die erachter zitten.

1. Honden zijn schoon

Veel mensen denken dat honden schoon zijn, omdat ze zichzelf veel likken. Maar honden hebben net zoveel bacteriën in hun mond als wij mensen. Bovendien kunnen honden ziektes overdragen op mensen, zoals rabiës en salmonella. Daarom is het belangrijk om je hond regelmatig te laten vaccineren, en om je handen te wassen na het aaien van je hond.

2. Honden kunnen niet praten

Honden kunnen niet praten zoals wij mensen, maar ze kunnen wel communiceren met ons. Honden gebruiken hun lichaamstaal, ogen en oren om met ons te communiceren. Als je je hond goed leert kennen, kun je zijn communicatie begrijpen. Honden kunnen ook leren gehoorzamen aan bepaalde commando’s, zoals ‘zit’, ‘blijf’ en ‘kom hier’.

3. Honden zijn dom

Honden zijn eigenlijk heel intelligent. Ze kunnen leren hoe ze moeten leven in een huishouden, en hoe ze zich moeten gedragen in sociale situaties. Honden kunnen ook leren trucjes, en sommige honden zijn zelfs getraind om te werken in beroepen zoals politiehond, reddingshond en geleidehond. Dus honden zijn alles behalve dom!

4. Honden zijn agressief

Honden kunnen agressief zijn, maar dat hangt allemaal af van de situatie. Sommige honden zijn agressief omdat ze bang zijn, of omdat ze pijn hebben. Andere honden zijn agressief omdat ze beschermen wat van hen is, zoals hun huis of hun eigenaar. Maar de meeste honden zijn helemaal niet agressief, en zijn gewoon lief en vriendelijk.

5. Honden moeten veel bewegen

Honden moeten wel bewegen, maar hoeveel beweging ze nodig hebben hangt af van de hond. Sommige honden zijn heel energiek en hebben veel beweging nodig, terwijl andere honden rustiger zijn en minder beweging nodig hebben. Het is belangrijk om te weten wat voor type hond je hebt, zodat je weet hoeveel beweging hij of zij nodig heeft.

6. Honden eten alles wat ze tegenkomen

Honden zijn nieuwsgierig en willen alles proeven, maar dat betekent niet dat ze alles eten wat ze tegenkomen. De meeste honden zijn heel kieskeurig over wat ze eten, en eten alleen wat ze lekker vinden. Sommige honden zijn echter wel gek op alles wat ze tegenkomen, en eten dan ook alles op. Dit kan gevaarlijk zijn, want sommige dingen kunnen honden ziek maken of zelfs dodelijk zijn.

7. Honden zijn niet hygiënisch

Honden zijn net zo hygiënisch als wij mensen. Ze wassen zichzelf regelmatig, en likken ook hun poten en buik schoon. Honden hebben echter wel een sterkere geur dan wij mensen, omdat ze een andere lichaamschemie hebben. Sommige honden zijn ook gevoeliger voor viezigheid en stof dan andere honden. Daarom is het belangrijk om je hond regelmatig te wassen en te borstelen.

Dat waren de 7 meest voorkomende misvattingen over honden. Hopelijk heb je nu een beter begrip van honden, en weet je dat ze niet zo eng en gevaarlijk zijn als je soms denkt!

Lees ook