Wat te doen als je hond niet luistert tijdens het trainen

Wat te doen als je hond niet luistert tijdens het trainen

Als je hond niet luistert tijdens het trainen, is het belangrijk om te achterhalen waarom. Er zijn een aantal redenen waarom je hond tijdens het trainen niet luistert.

Misschien is je hond afgeleid door iets anders in de omgeving. Als je hond tijdens het trainen naar iets anders kijkt of luistert, kan het zijn dat hij afgeleid wordt door iets in de omgeving. Probeer je hond te laten focussen door hem te belonen wanneer hij naar je kijkt of luistert.

Het kan ook zijn dat je hond niet luistert omdat hij niet weet wat je van hem verwacht. Zorg ervoor dat je duidelijk bent in je aanwijzingen en laat je hond weten wat je van hem verwacht. Wees geduldig en herhaal de aanwijzingen totdat je hond ze begrijpt.

Soms luistert een hond ook niet omdat hij bang is of onzeker. Als je hond bang is of onzeker, kan hij moeite hebben om te luisteren. Probeer je hond te kalmeren door hem te belonen wanneer hij naar je luistert en probeer hem niet te forceren om dingen te doen waar hij bang voor is.

Als je hond niet luistert tijdens het trainen, probeer dan eerst te achterhalen waarom. Als je hond afgeleid wordt, probeer hem dan te laten focussen. Als je hond niet weet wat je van hem verwacht, wees dan duidelijk in je aanwijzingen. Als je hond bang of onzeker is, probeer hem dan te kalmeren.

Lees ook