Hoe uw hond en kat allergieen behandelen

Hoe uw hond en kat allergieën behandelen

Hoe uw hond en kat allergieën behandelen

Als u een hond of kat hebt, is het erg belangrijk om te weten hoe u allergieën moet behandelen. Allergieën kunnen erg ongemakkelijk zijn voor uw huisdier, en als ze niet goed behandeld worden, kan het zelfs leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Gelukkig is het behandelen van allergieën bij honden en katten niet moeilijk, en er zijn een aantal verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

Allergieën bij honden

Honden kunnen allergisch zijn voor allerlei verschillende dingen, van voedsel tot pollen. Als u denkt dat uw hond een allergie heeft, is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan. De dierenarts zal uw hond onderzoeken en een aantal testen uitvoeren om vast te stellen wat de oorzaak van de allergie is. Soms kan de oorzaak van de allergie niet met zekerheid worden vastgesteld, maar in de meeste gevallen zal de dierenarts in staat zijn om een goede diagnose te stellen.

Als de oorzaak van de allergie bekend is, kan de dierenarts u helpen om een behandeling voor uw hond te vinden. Soms is een dieet aanpassing voldoende om de allergieën onder controle te krijgen, maar in andere gevallen zal medicatie nodig zijn. Antihistaminica zijn vaak de eerste keus bij het behandelen van allergieën bij honden, maar in sommige gevallen kan sterkere medicatie nodig zijn. Uw dierenarts zal met u bespreken wat de beste optie is voor uw hond.

Allergieën bij katten

Net als bij honden, kunnen katten ook allergisch zijn voor allerlei verschillende dingen. De meeste kattenallergieën worden veroorzaakt door huisstofmijt, maar ze kunnen ook allergisch zijn voor pollen, stof, en zelfs sommige voedingsmiddelen. Als u denkt dat uw kat een allergie heeft, is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan. De dierenarts zal uw kat onderzoeken en een aantal testen uitvoeren om vast te stellen wat de oorzaak van de allergie is.

Als de oorzaak van de allergie bekend is, kan de dierenarts u helpen om een behandeling voor uw kat te vinden. Soms is een dieet aanpassing voldoende om de allergieën onder controle te krijgen, maar in andere gevallen zal medicatie nodig zijn. Antihistaminica zijn vaak de eerste keus bij het behandelen van allergieën bij katten, maar in sommige gevallen kan sterkere medicatie nodig zijn. Uw dierenarts zal met u bespreken wat de beste optie is voor uw kat.

Allergieën voorkomen

Het is niet altijd mogelijk om allergieën te voorkomen, maar er zijn een aantal dingen die u kunt doen om het risico te verminderen. Als u weet dat uw hond of kat allergisch is voor bepaalde dingen, probeer dan zoveel mogelijk te vermijden. Bijvoorbeeld, als u weet dat uw hond allergisch is voor huisstofmijt, probeer dan het huis schoon te houden en stofzuigen regelmatig. Als u weet dat uw kat allergisch is voor pollen, probeer dan het huis schoon te houden en het huis te ventileren.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om de oorzaak van de allergie te vermijden. In deze gevallen is het belangrijk om een goede behandeling te vinden die werkt voor uw hond of kat. Als u niet zeker weet wat de beste behandeling is, raadpleeg dan uw dierenarts. Dierenartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van huisdierallergieën en zullen u kunnen helpen om de beste behandeling voor uw huisdier te vinden.

Lees ook