Hoe je je hond of kat kunt laten wennen aan een nieuwe medische behandeling

Hoe je je hond of kat kunt laten wennen aan een nieuwe medische behandeling

Als je hond of kat een nieuwe medische behandeling moet ondergaan, is het belangrijk dat je hem of haar daar eerst aan laat wennen. Dit kan door het dier rustig te laten wennen aan de nieuwe situatie, door middel van oefeningen en door hem of haar te belonen als hij of zij de behandeling goed doorstaat.

Rustig wennen aan de nieuwe situatie

Als je hond of kat een nieuwe medische behandeling moet ondergaan, is het belangrijk dat hij of zij rustig aan de nieuwe situatie kan wennen. Dit kan door bijvoorbeeld de eerste keer dat je hond of kat naar de dierenarts gaat, alleen even naar binnen te gaan en dan weer naar buiten te gaan. Op deze manier kan je hond of kat wennen aan de dierenarts en aan de nieuwe omgeving.

Oefeningen

Als je hond of kat een nieuwe medische behandeling moet ondergaan, is het belangrijk dat je hem of haar daar eerst aan laat wennen. Dit kan door middel van oefeningen. Je kunt bijvoorbeeld met je hond of kat oefenen om stil te zitten of liggen tijdens de behandeling. Op deze manier kan je hond of kat wennen aan het idee dat hij of zij stil moet zitten of liggen tijdens de behandeling.

Belonen

Als je hond of kat een nieuwe medische behandeling moet ondergaan, is het belangrijk dat je hem of haar daar eerst aan laat wennen. Dit kan door hem of haar te belonen als hij of zij de behandeling goed doorstaat. Je kunt bijvoorbeeld een lekker hapje of een knuffel geven aan je hond of kat als hij of zij de behandeling goed heeft doorstaan. Op deze manier kan je hond of kat wennen aan de nieuwe behandeling en zal hij of zij de behandeling minder eng vinden.

Lees ook