Hoe je je hond of kat kunt laten wennen aan een nieuwe hobby

Hoe je je hond of kat kunt laten wennen aan een nieuwe hobby

Een nieuwe hobby opzetten voor je hond of kat kan soms best lastig zijn. Je wilt natuurlijk dat je huisdier plezier beleeft aan de nieuwe activiteit, maar tegelijkertijd moet je er ook voor zorgen dat het niet te veel stress oplevert. In dit artikel lees je hoe je je hond of kat kunt laten wennen aan een nieuwe hobby.

Allereerst is het belangrijk dat je de tijd neemt om je huisdier te leren kennen. Kijk goed naar wat hij of zij leuk vindt en probeer hier een activiteit op aan te sluiten. Als je hond bijvoorbeeld erg van achtervolgen houdt, kun je overwegen om hem te laten gaan hardlopen met je. Katen zijn meestal wat rustiger en kunnen vaak goed genieten van een kattenpension of een rustige wandeling.

Zodra je weet wat je huisdier leuk vindt, is het tijd om de nieuwe hobby uit te proberen. Begin rustig en laat je huisdier wennen aan de nieuwe situatie. Geef hem of haar de tijd om alles te verkennen en laat hem of haar niet te snel uitputten. Als je hond bijvoorbeeld gaat hardlopen, begin dan met korte stukjes en bouw dit rustig op. Op deze manier raakt je huisdier niet oververhit of gestrest en zal hij of zij de nieuwe hobby steeds leuker gaan vinden.

Naast het rustig opbouwen van de nieuwe hobby, is het ook belangrijk dat je je huisdier blijft belonen. Geef hem of haar af en toe een lekker hapje of een aai over de bol als hij of zij iets goed heeft gedaan. Op deze manier leert je huisdier dat de nieuwe hobby leuk is en zal hij of zij dit steeds vaker willen doen.

Het kan soms even duren voordat je huisdier echt plezier gaat beleven aan de nieuwe hobby, maar als je rustig opbouwt en je huisdier beloont, zal hij of zij er uiteindelijk van gaan genieten.

Lees ook