Hoe je je hond kunt trainen om te stoppen met het springen op mensen

Hoe je je hond kunt trainen om te stoppen met het springen op mensen

Wat is het probleem?

Mijn hond springt altijd op mensen als ze binnenkomen. Het is onhandig en vervelend, en ik weet niet hoe ik het kan stoppen. Kan iemand me helpen?

Waarom doet je hond dit?

Er zijn een aantal redenen waarom je hond dit kan doen. Het kan een aangeleerd gedrag zijn – als je hem vroeger beloond hebt wanneer hij dit deed, zal hij het nu blijven doen in de hoop dat hij weer een beloning krijgt. Het kan ook een manier zijn om aandacht te krijgen – als je altijd opgeeft en hem aait wanneer hij dit doet, zal hij denken dat dit de manier is om jouw aandacht te krijgen. Het kan ook een manier zijn om spanning te verminderen – als je hond ergens bang voor is of zich ongemakkelijk voelt, kan het springen op mensen een manier zijn om zijn angst te verminderen. Het kan ook een combinatie van alle bovenstaande zijn.

Hoe kan ik het stoppen?

De beste manier om dit te stoppen is om het nooit meer te belonen. Dit betekent dat je nooit meer toegeeft en hem aait wanneer hij dit doet. Het betekent ook dat je hem nooit meer eten geeft wanneer hij dit doet, zelfs als hij het alleen maar doet om aandacht te krijgen. Als je dit doet, zal hij snel leren dat het niet langer een effectief middel is om jouw aandacht te krijgen of om zijn angst te verminderen. In plaats daarvan moet je hem leren dat er bepaalde manieren zijn om jouw aandacht te krijgen en om zijn angst te verminderen, zoals rustig zitten of liggen.

Conclusie

Het kan lastig zijn om je hond te trainen om te stoppen met het springen op mensen, maar het is zeker mogelijk. Het belangrijkste is om nooit meer toe te geven en hem te belonen wanneer hij dit doet. Als je dit doet, zal hij snel leren dat het niet langer een effectief middel is om jouw aandacht te krijgen of om zijn angst te verminderen. In plaats daarvan moet je hem leren dat er bepaalde manieren zijn om jouw aandacht te krijgen en om zijn angst te verminderen, zoals rustig zitten of liggen.

Lees ook