Hoe je je hond kunt laten wennen aan een oppas

Hoe je je hond kunt laten wennen aan een oppas

Wat moet je doen voordat je je hond aan een oppas toevertrouwt?

Als je voor een langere tijd weg moet en je wilt niet dat je hond de hele tijd in een kennel of opgesloten zit, is het een goed idee om een oppas voor je hond te vinden. Dit is iemand die je hond zal verzorgen en gezelschap houden wanneer jij er niet bent. Het vinden van een goede oppas is niet makkelijk, maar het is wel belangrijk. Je wilt natuurlijk wel dat je hond in goede handen is. Voordat je je hond aan een oppas toevertrouwt, moet je er eerst zeker van zijn dat je hond het naar zijn zin zal hebben. Hier zijn een paar dingen waar je aan moet denken:

  • Zorg ervoor dat de oppas je hond begrijpt. Je hond moet zich veilig voelen bij de oppas. Als je hond niet naar de oppas toe wilt gaan, is het waarschijnlijk niet de juiste oppas voor je hond.
  • Laat de oppas een paar keer komen voordat je echt weggaat. Dit geeft je hond de kans om te wennen aan de oppas en het zal helpen als je hond een beetje verlegen is. De oppas kan ook wennen aan je hond en zien hoe je hond is.
  • Geef de oppas duidelijke instructies over wat je wilt dat hij of zij doet. Zorg ervoor dat de oppas weet wat je hond eet en hoe je hond moet worden verzorgd. Als je hond bijvoorbeeld medicijnen nodig heeft, moet de oppas dit weten.
  • Laat de oppas weten waar je hond mocht komen. Als je hond bijvoorbeeld niet in de tuin mag, moet de oppas dit weten. Dit voorkomt dat de oppas per ongeluk iets doet wat je niet wilt.
  • Geef de oppas je telefoonnummer en laat de oppas weten dat hij of zij je kan bellen als er iets aan de hand is. Als er bijvoorbeeld iets gebeurt met je hond, moet de oppas weten dat hij of zij je kan bellen.

Als je aan al deze dingen denkt, ben je er klaar voor om je hond aan een oppas toe te vertrouwen. Het is belangrijk om een oppas te vinden die je hond begrijpt en die je hond kan vertrouwen. Als je hond zich niet veilig voelt bij de oppas, is het niet de juiste oppas voor je hond. Als je hond zich wel veilig voelt bij de oppas, dan weet je dat je een goede oppas hebt gevonden.

Lees ook