Hoe je je hond kunt laten wennen aan een nieuwe hond

Hoe je je hond kunt laten wennen aan een nieuwe hond

Als je een nieuwe hond in huis haalt, is het belangrijk dat je de tijd neemt om je bestaande hond te laten wennen aan de nieuwe aanwinst. Dit is niet altijd makkelijk, maar met een beetje geduld en door de volgende tips te volgen, kan het zeker lukken!

Geef ze tijd om aan elkaar te wennen

Laat je honden niet meteen samen spelen wanneer je de nieuwe hond binnenbrengt. Geef ze eerst de kans om elkaar te ruiken en kennis te maken. Laat ze dan rustig aan elkaar wennen door ze afwisselend te laten spelen en te knuffelen. Dit kan een paar dagen tot een paar weken duren, maar het is belangrijk dat je honden de tijd krijgen om aan elkaar te wennen.

Houd ze apart wanneer je er niet bent

Wanneer je niet thuis bent, is het belangrijk om je honden gescheiden te houden. Zet de nieuwe hond in een aparte kamer of in een bench en laat je bestaande hond vrij in huis. Op deze manier kunnen ze elkaar niet vervelen of storen en kunnen ze ook niet ruzie maken. Als je honden elkaar eenmaal beter kennen, kun je ze weer samen laten zijn wanneer je er niet bent.

Geef ze aparte voeding

Het is belangrijk om je honden aparte voeding te geven, zodat ze niet ruzie maken over eten. Geef de nieuwe hond voeding in een aparte kamer of in een bench en laat je bestaande hond vrij in huis eten. Op deze manier kunnen ze elkaar niet vervelen of storen en kunnen ze ook niet ruzie maken over eten.

Geef ze aparte speeltjes

Het is belangrijk om je honden aparte speeltjes te geven, zodat ze niet ruzie maken over speelgoed. Geef de nieuwe hond speeltjes in een aparte kamer of in een bench en laat je bestaande hond vrij in huis spelen. Op deze manier kunnen ze elkaar niet vervelen of storen en kunnen ze ook niet ruzie maken over speelgoed.

Wees geduldig

Het is belangrijk om geduldig te zijn als je je honden aan elkaar laat wennen. Het kan een paar dagen tot een paar weken duren voordat ze echt vrienden worden. Maar als je geduldig bent en de bovenstaande tips volgt, zullen ze uiteindelijk aan elkaar wennen en kunnen ze samen spelen en knuffelen!

Lees ook