De rol van microbiom in de gezondheid van honden en katten

De rol van microbiom in de gezondheid van honden en katten

In de laatste jaren is er steeds meer aandacht voor het microbiom, de totale collectie genen van alle micro-organismen die in en op ons lichaam leven. Het microbiom is belangrijk voor de gezondheid van mensen, maar ook voor die van honden en katten.

De hond en de kat zijn nauw verwante dieren en hebben een soortgelijk microbiom. Het microbiom van de hond en de kat is echter niet hetzelfde als het menselijke microbiom. De hond en de kat hebben een aantal unieke bacteriën die niet in het menselijke lichaam voorkomen.

Het hondenmicrobiom is onder andere belangrijk voor de vertering van voedsel, de weerstand tegen ziekteverwekkers, de aanmaak van vitamines en de regulatie van het immuunsysteem.

De kattenmicrobiom is minder goed onderzocht, maar er is wel bekend dat het belangrijk is voor de vertering van voedsel en de aanmaak van vitamines.

De rol van het microbiom in de gezondheid van de hond en de kat is nog niet volledig begrepen, maar er is wel bekend dat een gezond microbiom belangrijk is voor een goede gezondheid.

Een gezond microbiom kan bijdragen aan een goede vertering, een goede weerstand tegen ziekteverwekkers, een goede aanmaak van vitamines en een goede regulatie van het immuunsysteem.

Een gezond microbiom is belangrijk voor de gezondheid van de hond en de kat.

Lees ook