De beste voeding voor honden met huidproblemen

De beste voeding voor honden met huidproblemen

De beste voeding voor honden met huidproblemen

Honden met huidproblemen hebben vaak een voedingsallergie of -intolerantie. Dit betekent dat ze overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen in voeding. Sommige honden kunnen niet tegen bepaalde ingrediënten, zoals gluten of lactose. Andere honden zijn allergisch voor bepaalde voedingsstoffen, zoals ei of vis.

Allergieën en intoleranties

Huidproblemen kunnen veroorzaakt worden door allergieën of intoleranties. Allergieën kunnen veroorzaakt worden door verschillende stoffen in voeding, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Intoleranties zijn overgevoeligheden voor bepaalde stoffen, zoals gluten of lactose. Sommige honden zijn allergisch voor bepaalde ingrediënten, zoals ei of vis. Andere honden kunnen niet tegen bepaalde stoffen, zoals gluten of lactose.

Symptomen

De symptomen van allergieën en intoleranties kunnen erg verschillend zijn. Sommige honden kunnen jeuk en/of eczeem ontwikkelen. Andere honden kunnen diarree of braken krijgen. Sommige honden kunnen ook gewichtstoename of -verlies ontwikkelen. Symptomen kunnen plotseling optreden of geleidelijk aan erger worden.

Diagnose

De beste manier om allergieën en intoleranties te diagnosticeren is door een dierenarts te bezoeken. Dierenartsen kunnen bloed- en/of urinetests uitvoeren om allergieën en intoleranties te diagnosticeren. Soms is een biopsie van de huid vereist. Dierenartsen kunnen ook voedselproeven uitvoeren om de oorzaak van de allergie of intolerantie te achterhalen.

Behandeling

De beste manier om allergieën en intoleranties te behandelen is door een dieet te volgen. Honden met allergieën of intoleranties moeten een dieet volgen dat is vrij van de stoffen waar ze allergisch of intolerant voor zijn. Sommige honden kunnen ook medicijnen nodig hebben om de symptomen te behandelen. Dierenartsen kunnen antihistaminica of corticosteroïden voorschrijven. Soms is een speciale voeding vereist. Dierenartsen kunnen voedingsadvies geven of een dieetvoer voorschrijven.

Preventie

De beste manier om allergieën en intoleranties te voorkomen is door een dieet te volgen. Honden met allergieën of intoleranties moeten een dieet volgen dat is vrij van de stoffen waar ze allergisch of intolerant voor zijn. Sommige honden kunnen ook medicijnen nodig hebben om de symptomen te voorkomen. Dierenartsen kunnen antihistaminica of corticosteroïden voorschrijven. Soms is een speciale voeding vereist. Dierenartsen kunnen voedingsadvies geven of een dieetvoer voorschrijven.

Lees ook