De beste medicijnen en behandelingen voor honden en katten met allergieen

De beste medicijnen en behandelingen voor honden en katten met allergieën

Beste medicijnen en behandelingen voor honden en katten met allergieën

Allergieën kunnen een grote bron van ongemak zijn voor honden en katten. Soms leiden ze tot ernstige jeuk, haaruitval en zelfs huiduitslag. Gelukkig zijn er een aantal verschillende medicijnen en behandelingen die kunnen helpen bij het beheersen van de symptomen. In dit artikel bespreken we de beste opties voor honden en katten met allergieën.

Antihistaminica

Antihistaminica zijn een van de meest voorgeschreven medicijnen voor honden en katten met allergieën. Ze werken door de histamine-effecten in het lichaam te blokkeren, die vaak de oorzaak zijn van jeuk en andere ongemakken. Sommige antihistaminica zijn specifiek voor honden of katten, dus het is belangrijk om een ​​product te kiezen dat geschikt is voor uw huisdier.

Corticosteroïden

Corticosteroïden zijn een andere veel voorkomende behandeling voor honden en katten met allergieën. Ze werken door het immuunsysteem te onderdrukken, waardoor de jeuk en andere symptomen verminderen. Corticosteroïden kunnen oraal of topisch (in de vorm van een spray of crème) worden toegediend. Ze zijn meestal goed verdragen, maar kunnen soms bijwerkingen veroorzaken, zoals een verhoogde eetlust, gewichtstoename en tranende ogen.

Immuuntherapie

Immuuntherapie is een andere optie voor honden en katten met allergieën. Het is een langetermijnbehandeling die erop gericht is het immuunsysteem van het huisdier aan te passen, zodat het minder gevoelig is voor de stoffen waar het allergisch voor is. Immuuntherapie wordt meestal in de vorm van injecties toegediend en kan een aantal maanden tot een jaar duren voordat het volledig effectief is.

Allergieën voorkomen

De beste manier om allergieën te voorkomen is door uw hond of kat regelmatig te laten vaccineren tegen de ziekteverwekkers waar ze gevoelig voor zijn. Het is ook belangrijk om uw huisdier regelmatig te ontwormen en te enten, omdat wormen en andere parasieten ook allergische reacties kunnen veroorzaken. Tot slot is het belangrijk om uw huis schoon te houden, zodat er geen stof of andere allergenen in de lucht zijn die uw huisdier kunnen irriteren.

Lees ook