De beste manieren om je hond of kat te verzorgen tijdens een verandering van klimaat

De beste manieren om je hond of kat te verzorgen tijdens een verandering van klimaat

Een hond of kat heeft net zoals ons mensen een aangepaste verzorging nodig wanneer het klimaat verandert. Wanneer de temperaturen stijgen of dalen, kan dit effect hebben op de gezondheid van je huisdier. In dit artikel lees je alles over de beste manieren om je hond of kat te verzorgen tijdens een verandering van klimaat.

Wat is het verschil tussen honden en katten?

Honden en katten zijn beide gevoelig voor temperatuurveranderingen, maar ze reageren op verschillende manieren. Honden zijn ’s nachts actiever dan overdag en hebben dus meer behoefte aan koeling ’s nachts. Daarnaast verliezen honden meer vocht door hun tong en voetzooltjes, waardoor ze vatbaarder zijn voor uitdroging. Katten zijn ’s nachts minder actief, maar hebben wel een dikkere vacht en een dikkere laag onderhuids vet. Dit maakt ze minder gevoelig voor temperatuurveranderingen.

Hoe kan je hond of kat verzorgen tijdens een verandering van klimaat?

Honden

  • Zorg ervoor dat je hond voldoende drinkt, vooral als het warm is. Let erop dat je hond niet uitdroogt. Een droge tong of droge voetzooltjes zijn tekenen van uitdroging.
  • Laat je hond niet te lang in de zon liggen. Zorg ervoor dat je hond toegang heeft tot een schaduwrijke plek of een airco.
  • Geef je hond een lauwwarme douche als het heel warm is. Gebruik hiervoor speciale hondenshampoo.
  • Laat je hond niet te lang in de auto achter als het heel warm is. Zorg ervoor dat je hond voldoende drinkt en toegang heeft tot schaduw of airco.

Katten

  • Zorg ervoor dat je kat voldoende drinkt, vooral als het warm is. Let erop dat je kat niet uitdroogt. Een droge tong of droge voetzooltjes zijn tekenen van uitdroging.
  • Laat je kat niet te lang in de zon liggen. Zorg ervoor dat je kat toegang heeft tot een schaduwrijke plek of een airco.
  • Geef je kat een lauwwarme douche als het heel warm is. Gebruik hiervoor speciale kattenshampoo.
  • Laat je kat niet te lang in de auto achter als het heel warm is. Zorg ervoor dat je kat voldoende drinkt en toegang heeft tot schaduw of airco.

Lees ook