Allergieen voor medicijnen bij huisdieren waar u op moet letten

Allergieën voor medicijnen bij huisdieren: waar u op moet letten

Wat zijn medicijnallergieën bij huisdieren?

Medicijnallergieën komen voor bij alle soorten huisdieren, van honden en katten tot paarden en konijnen. Ze kunnen elk type medicijn aantasten, van antibiotica tot pijnstillers. Soms is de reactie op een medicijn mild, maar soms kan het levensbedreigend zijn.

Symptomen van een medicijnallergie bij een huisdier kunnen onder andere diarree, braken, jeuk, uitslag, oogirritatie, ademhalingsproblemen en shock zijn. Als u denkt dat uw huisdier een allergie heeft voor een medicijn, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Waar moet u op letten bij het geven van medicijnen aan uw huisdier?

Als u medicijnen geeft aan uw huisdier, moet u altijd de instructies van de dierenarts opvolgen. Soms is het nodig om een testdose te geven voordat het medicijn volledig wordt toegediend, zodat de dierenarts kan zien of er een allergische reactie optreedt. Als uw huisdier een medicijn gebruikt dat u niet kent, vraag dan altijd aan de dierenarts wat de mogelijke bijwerkingen zijn.

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige medicijnen schadelijk kunnen zijn voor huisdieren. Bijvoorbeeld, ibuprofen en acetaminophen zijn pijnstillers die veilig zijn voor mensen, maar schadelijk kunnen zijn voor huisdieren. Als u uw huisdier medicijnen geeft, moet u ervoor zorgen dat het speciaal voor huisdieren is gemaakt.

Hoe kunt u voorkomen dat uw huisdier een medicijnallergie krijgt?

Om ervoor te zorgen dat uw huisdier geen allergische reactie krijgt op een medicijn, moet u ervoor zorgen dat u de instructies van de dierenarts altijd opvolgt. Als u twijfelt, vraag dan altijd aan de dierenarts voordat u een medicijn geeft. Bovendien moet u ervoor zorgen dat u het medicijn op de juiste manier gebruikt en opslaat.

Lees ook