Allergieen voor insectenbeten bij honden symptomen en behandelingen

Allergieën voor insectenbeten bij honden: symptomen en behandelingen

Wat zijn de symptomen van allergieën voor insectenbeten bij honden?

Honden kunnen allergisch zijn voor de beten van vlooien, wespen en mieren. De beten kunnen jeuk, zwelling en roodheid veroorzaken. In ernstige gevallen kan het leiden tot anafylactische shock, waarbij de bloeddruk plotseling daalt en de hond moeite krijgt met ademhalen. Dit is een levensbedreigende aandoening die onmiddellijke medische aandacht vereist.

Wat zijn de behandelingen voor allergieën voor insectenbeten bij honden?

De beste behandeling voor een hond met een insectenbeetallergie is het voorkomen van beten. Dit kan gedaan worden door het hondenras te kiezen dat minder vatbaar is voor vlooienbeten, zoals de Whippet. Ook kunnen ze een anti-vlooienmiddel gebruiken, en ervoor zorgen dat hun huis vrij is van vlooien.

In ernstige gevallen kan een hond met een insectenbeetallergie een injectie met een epinephrine (adrenaline) nodig hebben. Dit is een levensreddende maatregel die onmiddellijk moet worden genomen als de hond anafylactische shock ontwikkelt.

Soms kan een dieet voor honden met een insectenbeetallergie helpen. Dit dieet bevat voedingsmiddelen die minder vatbaar zijn voor vlooienbeten, zoals kippenvlees en rijst. Het dieet kan ook helpen bij het voorkomen van anafylactische shock.

Lees ook