Allergieen voor huisstofmijt bij honden symptomen en behandelingen

Allergieën voor huisstofmijt bij honden: symptomen en behandelingen

Allergieën voor huisstofmijt bij honden: symptomen en behandelingen

Als u denkt dat uw hond een allergie heeft voor huisstofmijt, is het belangrijk om te weten wat de symptomen zijn en hoe u de allergie kunt behandelen. Huisstofmijtallergieën zijn een veelvoorkomend probleem bij honden en kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond. In dit artikel bespreken we de symptomen van huisstofmijtallergieën bij honden, evenals de verschillende behandelingsopties.

Symptomen van huisstofmijtallergieën bij honden

De symptomen van een huisstofmijtallergie bij een hond kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de allergie. Sommige honden zullen slechts milde symptomen ervaren, terwijl anderen ernstige symptomen kunnen ervaren die levensbedreigend kunnen zijn. De meest voorkomende symptomen van een huisstofmijtallergie bij honden zijn jeuk en huiduitslag. Andere symptomen kunnen ook optreden, waaronder:

  • Verminderde eetlust
  • Braken
  • Diarree
  • Niezen
  • Waterige ogen
  • Sneezen
  • Krabben aan de oren
  • Huidinfecties

Als u denkt dat uw hond een huisstofmijtallergie heeft, is het belangrijk om naar een dierenarts te gaan. De dierenarts zal een aantal tests uitvoeren om de aandoening te diagnosticeren. Deze tests kunnen bloedonderzoek, huidproeven en allergietests omvatten. Als de dierenarts een huisstofmijtallergie vaststelt, zal hij of zij een behandeling voorschrijven.

Behandeling van huisstofmijtallergieën bij honden

De behandeling van een huisstofmijtallergie bij een hond is afhankelijk van de ernst van de allergie. Sommige honden kunnen met antihistaminica en kortwerkende corticosteroïden worden behandeld. Andere honden kunnen een levenslange behandeling met immunotherapie nodig hebben. Immunotherapie is een behandeling waarbij de hond regelmatig kleine doses van het allergeen krijgt, waardoor hij of zij minder gevoelig wordt voor de stof.

In sommige gevallen kan een huisstofmijtallergie leiden tot ernstige symptomen zoals ademhalingsproblemen of anafylactische shock. Als uw hond ernstige symptomen ervaart, moet u onmiddellijk naar een dierenarts gaan. De dierenarts zal uw hond behandelen met injecties van antihistaminica en kortwerkende corticosteroïden. In sommige gevallen kan een ziekenhuisopname nodig zijn.

Als u denkt dat uw hond een huisstofmijtallergie heeft, is het belangrijk om naar een dierenarts te gaan. De dierenarts zal een aantal tests uitvoeren om de aandoening te diagnosticeren. Als de dierenarts een huisstofmijtallergie vaststelt, zal hij of zij een behandeling voorschrijven.

Lees ook