Wat u moet weten voordat u een cavia krijgt

Wat u moet weten voordat u een cavia krijgt

Wat u moet weten voordat u een cavia krijgt

Een cavia is een schattig, lief en aaibaar huisdier. Maar voordat u er eentje in huis haalt, is het belangrijk om te weten wat u moet weten over cavia’s. Hieronder vindt u een aantal belangrijke feiten over cavia’s:

Cavia’s zijn sociale dieren

Cavia’s zijn sociale dieren en hebben gezelschap nodig. Het is dus niet verstandig om er maar één in huis te halen. Als u er twee in huis haalt, zullen ze elkaar gezelschap houden en zich gelukkiger voelen. Cavia’s die alleen zijn, kunnen depressief worden en zichzelf gaan kwellen.

Cavia’s zijn schuw

Cavia’s zijn schuw en verstoppen zich graag. Het is dus belangrijk om hun hok ruim en comfortabel te maken, zodat ze zich kunnen verstoppen als ze zich bedreigd voelen. Een hok met een aantal lagen is perfect, zodat ze zich kunnen verstoppen als ze willen.

Cavia’s hebben een sterke geur

Cavia’s hebben een sterke geur en kunnen daarom erg stinken. Het is dus belangrijk om hun hok regelmatig schoon te maken. Cavia’s kunnen ook hun eigen voer en water verstoppen, dus het is belangrijk om dat regelmatig te controleren.

Cavia’s kunnen gevaarlijk zijn

Cavia’s kunnen gevaarlijk zijn voor kleine kinderen, omdat ze schuw zijn en zich kunnen verstoppen. Als u kleine kinderen heeft, is het dus belangrijk om de cavia’s uit hun buurt te houden.

Cavia’s zijn schattig

Cavia’s zijn schattig en aaibaar, maar ze hebben ook een sterke persoonlijkheid. Het is dus belangrijk om ze regelmatig te aaien en te knuffelen, zodat ze weten dat u ze graag ziet.

Cavia’s zijn lief

Cavia’s zijn lief en aaibaar, maar ze kunnen ook erg schuw zijn. Het is dus belangrijk om ze regelmatig te aaien en te knuffelen, zodat ze weten dat u ze graag ziet.

Lees ook