Hoe u stress bij uw cavia kunt voorkomen

Hoe u stress bij uw cavia kunt voorkomen

Cavia’s zijn gevoelige dieren en kunnen gemakkelijk gestrest raken. Stress kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is belangrijk om te weten hoe u stress bij uw cavia kunt voorkomen.

Cavia’s zijn sociale dieren en hebben gezelschap nodig. Zorg ervoor dat uw cavia ten minste één andere cavia heeft om mee te spelen en te knuffelen. Een eenzaam cavia zal snel gestrest raken.

Cavia’s houden ook van routine. Zorg ervoor dat u elke dag op hetzelfde tijdstip voedert en laat uw cavia elke dag even uit de kooi. Als u uw cavia uit de kooi haalt, zorg er dan voor dat u in de buurt blijft om te voorkomen dat hij gestrest raakt.

Let ook op de temperatuur in de kamer waar uw cavia zich bevindt. Cavia’s houden niet van warmte en kunnen gestrest raken als de kamer te warm is. Zorg ervoor dat de kamer niet warmer is dan 25 graden.

Cavia’s zijn ook gevoelig voor lawaai. Zorg ervoor dat de kamer waarin uw cavia zich bevindt, niet te hard geluid maakt. Cavia’s kunnen ook gestrest raken door plotselinge bewegingen, dus probeer de kooi van uw cavia niet te veel te verplaatsen.

Als u opmerkt dat uw cavia gestrest is, probeer dan de bovenstaande tips toe te passen. Als u denkt dat uw cavia ernstig gestrest is, neem dan contact op met een dierenarts.

Lees ook